logo.png

IT Campus Rotterdam

De IT Campus Rotterdam is een initiatief van verschillende bedrijven en scholen. Onder andere de Hogeschool Rotterdam. De IT Campus organiseert een samenwerking tussen de IT-wereld en het onderwijs zodat er beter IT-talent wordt opgeleid en zodat ze Rotterdam nog aantrekkelijker kunnen maken op het gebied van IT. 
Als personal challenge voor de opleiding CMD heb ik mij aangemeld om de vormgeving op te pakken voor deze nieuwe startup. Een extern bureau heeft een huisstijl en de website vormgegeven. Aan mij is gevraagd om verschillende producten te ontwerpen voor de opening van de campus en eventueel hierna nog mee te denken aan hoe de campus zich verder zou kunnen ontwikkelen.
Er moest een leaflet, een aantal posters, een advertentie en banners gemaakt worden. Het leek mij leuk en inspirerend om mee te werken aan een beginnend bedrijf en de uitstraling hiervan te verzorgen. De huisstijl was al bedacht maar ik was heel vrij om mijn eigen invulling te geven. Dit heb ik dan ook zo goed mogelijk proberen te doen in de ontwerpen.

Later vroeg de IT campus mij om een interactieve infographic te maken. Dit moest getoond kunnen worden op evenementen of bij presentaties. Ik heb een beetje onderzoek gedaan of ik zou kiezen voor een interactieve PDF of misschien gebruik zou maken van een website. Ik heb voor het laatste gekozen. Ik ben aan de slag gegaan met Blockwise. Ik was hier al bekend mee van mijn eerdere stage en ik wist de functies die toegepast konden worden. Het belangrijkste is dat het een eenvoudig systeem is zodat de klant het uiteindelijk zelf kan bewerken zonder veel hulp te krijgen. IT campus was tevreden met het resultaat en ze gaan dit verder gebruiken voor updates en nieuwtjes. Ik blijf bezig met feedback verwerken als ze dat nodig hebben.

Opdrachtgever

IT Campus Rotterdam

Wanneer?

Jaar 2 - Heden

lahuiskamp  •  l.huis96@gmail.com  • 0640061449