logo.png

IT Campus Rotterdam

Ik heb verschillende visuele en interactieve uitingen gemaakt voor de IT Campus Rotterdam. Dit was een onderdeel van een personal challenge uit het tweede jaar van mijn CMD opleiding.

 

Ik heb met een huisstijl gewerkt en diverse producten gemaakt voor de opening van het project.

project-scherm.png

Doel: Verzorgen van verschillende visuele uitingen die één bepaalde stijl uitstralen voor de opening van het IT Campus Rotterdam.

Periode: vier maanden (CMD jaar 2, 2019)

Opdrachtgever: IT Campus Rotterdam

IT Campus Rotterdam

De IT Campus Rotterdam is een initiatief van verschillende bedrijven en scholen, waaronder de Hogeschool Rotterdam. De IT Campus organiseert een samenwerking tussen de IT-wereld en het onderwijs zodat er beter IT-talent wordt opgeleid en zodat ze Rotterdam nog aantrekkelijker kunnen maken op het gebied van IT. 

Als personal challenge voor de opleiding CMD heb ik mij aangemeld om de vormgeving op te pakken voor deze nieuwe startup. Een extern bureau heeft een huisstijl en de website vormgegeven.

Aan mij is gevraagd om verschillende producten te ontwerpen voor de opening van de campus en eventueel hierna nog mee te denken aan hoe de campus zich verder zou kunnen ontwikkelen.

Het voelde goed om de verantwoordelijkheid over de vormgeving te kunnen dragen. Ik heb veel feedbackmomenten gehad omdat je toch werkt voor een opdrachtgever. 

Proces

Er moesten verschillende producten worden vormgegeven binnen een bepaalde tijd. Dit waren o.a. een leaflet, een aantal posters, een advertentie en banners. Het leek mij leuk en inspirerend om mee te werken aan een beginnend bedrijf en de uitstraling hiervan te verzorgen. De huisstijl was al bedacht maar ik was heel vrij om mijn eigen invulling te geven. Dit heb ik dan ook zo goed mogelijk proberen te doen in de ontwerpen.

Later vroeg de IT campus mij om een interactieve infographic te maken. Dit moest getoond kunnen worden op evenementen of bij presentaties. Ik heb een beetje onderzoek gedaan of ik zou kiezen voor een interactieve PDF of misschien gebruik zou maken van een website. Ik heb voor het laatste gekozen. Ik ben aan de slag gegaan met Blockwise. Ik was hier al bekend mee van mijn eerdere stage en ik wist de functies die toegepast konden worden.

Het belangrijkste is dat het een eenvoudig systeem is zodat de klant het uiteindelijk zelf kan bewerken zonder veel hulp te krijgen. IT campus was tevreden met het resultaat en ze gaan dit verder gebruiken voor updates en nieuwtjes. Ik blijf bezig met feedback verwerken als ze dat nodig hebben.

Als terugblik ben ik over het algemeen werkzaam geweest bij een start-up waar ik de druk als medewerker heb meegekregen. Ik had zelf de verantwoordelijkheid over het contact met de drukker, de producten die ik moest opleveren, de vormgeving en het belangrijkste, de deadlines. Het was een leerzame ervaring om hieraan mee te werken omdat je toch weer een stukje uit het werkveld mee krijgt. Het is natuurlijk ook altijd leuk om je zelf gemaakte producten binnen het bedrijf te zien :).